Morotspastasås





Helgen har spenderats i frossans tecken. Har haft en helt obokad lugn helg hemma med mest film och gott att äta. J har jobbat hela helgen tyvärr. Gjorde en helt underbar dessert igår vars recept dyker upp under veckan. Så här på en söndag handlar det mesta om att varva upp igen inför veckan som ska komma, det ska lagas nyttiga matlådor samt planeras för veckan. Denna vecka kommer att bli en riktig höjdare! Träffa bästa vännerna på tisdag kväll, Foo Fighters-konsert i huvudstaden på onsdag, fredag = midsommarafton = partykväll och söndag får vi besök av svärfar och min svåger. =)

Idag blev det en nyttig men ack så god pastasås. Här kommer receptet:
4 portioner
1 stor gul lök
500 g morötter
olivolja till stekning
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
1 tsk salt
svartpeppar efter smak
1/2 tsk socker
2 tsk oregano
1 burk kikärtor (300-400 g)
1,5 dl creme fraiche
färsk basilika och parmesanost till servering
kokt pasta till fyra portioner

Skala och finhacka löken. Skala morötterna och riv dem grovt. Fräs löken i olja i en djupare stekpanna tills den fått lite färg. Tillsätt de rivna morötterna och de krossade tomaterna. Smaksätt med tomatpure, salt, peppar, socker och oregano. Koka på svag värme under lock i ca 30 minuter. Lägg mot slutet ner de sköljda och avrunna kikärtorna. Låt dem värmas med såsen en stund. Späd med 1/2-1 dl vatten om du tycker att det behövs. Ha i creme fraichen och blanda ordentligt. Smaka av och servera gärna med färska basilikablad och riven parmesanost på toppen.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0