Laxburgare med mangosås





Så här på sommaren gillar jag verkligen att grilla, men då ska vädrets makter också vara med. Om det är grått, mulet och regnigt så får grillpannan inne duga istället. Blir inte riktigt samma smak dock men ett helt ok substitut, blir ju fina grillränder iallafall :) Den här söta mangosåsen fungerar jättebra till fisk, kanske funkar till annat också. Men riktigt gott är det!

4 portioner
Burgare
400-500 g lax
1/2 gul lök
1/2 dl ströbröd
1 litet ägg
1 tsk sambal oelek
1/2 dl färsk hackad koriander (eller om man som jag inte gillar färsk kan man ta lite torkad koriander istället)
1 vitlöksklyfta
skalet av 1/2 lime
salt och peppar

Sås
1 mogen mango
6 msk finhackad rödlök
6 msk mango chutney
2 dl turkisk yoghurt
salt

Tillbehör
8 skivor rost- eller formbröd
Sallad, gurka, tomat eller vad man nu vill ha på sin burgare

Finhacka laxen och mosa den sedan lätt med gaffel. Om laxen är vattning kan du luta upp skärbrädan lite och låta överflödsvätskan rinna av. Skala och finhacka löken. Tvätta limen och riv av skalet. Blanda ihop alla ingredienser till burgarna och forma sedan 4-6 burgare av smeten. Låt vila inslagna i plastfolie i kylen ca 30 minuter. Gör sedan mangosåsen. Skala och finhacka mangon. Skala och finhacka löken. Blanda med mango chutney och yoghurt, smaka sedan av med lite salt. Grilla laxburgarna några minuter på varje sida. Rosta brödskivorna i brödrost eller ugnen. Montera ihop bröd, sallad, laxbiffar och mangosås och njut. Vill man kan man ju naturligvis även ha lite pommes frites eller annat till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0