Quinoataboulleh med grillad hallomi

Semester, äntligen semester! Denna vecka är den första av fyra semesterveckor och som vi har längtat! Jag har sett kollega efter kollega gå på semester och tänkt att snart är det min tur...och nu är det faktiskt så :) Idag har det ju varit strålande och soligt väder så vi har hängt vid badplatsen hela dagen. Utanför Örebro finns en pärla som heter Lanna badgruva, fantastiskt vackert och inte så himla mycket folk. Därav kommer jag inte avslöja vägen dit, är lite av en hemlighet (men ni som är klipska kan ju naturligtvis hitta vägbeskrivning någon annanstans på internet) :p

Förutom badtipset kommer även receptet på en supergod, lätt och underbar sommarmat som avnjöts i solen på balkongen, precis som sommarmat ska. :)





4 portioner

Taboulleh:
150 g quinoa
3,5 dl vatten
salt och peppar
1 purjolök
1 rödlök
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
2 lime, skal och saft
3 tomater

Fetaostcreme:
2 dl creme fraiche
100 g smulad fetaost
4 msk hackad persilja

2 bitar halloumiost
1 vitlöksklyfta
olja att steka i

Rosta quinoan i en torr kastrull under omrörning i några minuter. Tillsätt vatten och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Stäng av värmen, salta lite och låt dra i 10 minuter. Skär purjolöken i strimlor, hacka rödlöken och paprikan i små bitar. Pressa vitlöksklyftan och fräs den med grönsakshacket i lite olja en kort stund. Hacka tomaterna i små bitar, riv skalet och pressa ur saften ur limefrukterna. Blanda alla grönsaker, rivet limeskal, quinoan, limesaften och salt och peppar i en stor bunke. Blanda creme fraiche, yoghurt, smulad fetaost och hackad persilja i en skål. Öppna hallomiförpackningarna, torka av den med hushållspapper och skär i skivor ca 1 cm tjocka. Värm lite olja i en grillpanna och pressa ner vitlöksklyftan. Stek halloumiskivorna några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och har fått grillstreck. Servera med salladen och cremen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0