Färsk tortellini med tomatsås





Pasta är en favorit hos mig. Älskar det i alla former men tortellini (om den är färsk, torkad tråkig går inte hem) har en liten speciell plats i min mage. :) Den här tomatsåsen är lite friskare genom att man tillsätter lite citronskal i. Fräsch sommarmat som passar perfekt en varm sommardag som denna, ljuvliga semesterväder!

4 portioner
Tomatsåsen:
olivolja
2 tunt skivade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
1/2 finhackad morot
1 msk tomatpure
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk rivet citronskal
salt
1 krm torkad chili

250 g färsk tortellini
1 dl riven parmesanost
2 dl färsk basilika i hela blad

Börja med tomatsåsen. Hetta upp olivolja i en panna, lägg i vitlök, lök och morot. Fräs på svag värme tills löken och vitlöken mjuknar utan att ta färg i någon minut. Tillsätt tomatpure och krossade tomater. Fyll på med vatten, citronskal, salt och chili. Låt puttra på svag värme utan lock i cirka 30 minuter tills moroten är mjuk och såsen inte längre är vattnig. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pasta, tomatsås, basilikan och parmesanosten i en av pannorna. Vänd försiktigt runt tills allt är blandat och osten har smält. Ät och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0