Vegetarisk lasagne



Jag har massor av recept på vegetarisk lasagne som alla är riktigt goda men denna lasagne är gudagod och definitivt min favorit av dem alla. =) De andra recepten kommer också på bloggen så småningom.

Annars lever livet på som vanligt här utöver att jag är hemma och sjukskriven. Orkar varken förklara varför eller hur men jag väntar nu på en del provresultat för att få lite svar. Bara att kämpa på dock, livet slänger ibland in riktiga utmaningar åt oss.

Här kommer iallafall receptet!
4 portioner
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater á 400 g
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk oreganosalt och peppar
1 burk kidneybönor

Vit sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
salt och peppar
1 krm mald muskot

Fyllning:
300 g färsk bladspenat
2 hackade vitlöksklyftor
10-12 lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost till gratinering

Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljong och oregano. Koka såsen under lock 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda sedan i bönorna i tomatsåsen.

Vit sås: Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Lasagne: Skölj spenaten och låt rinna av. Fräs den med vitlök hastigt i lite olja. Salta och peppra. Sätt ugnen på 20 grader. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med ett lager lasagneplattor och lite av den vita såsen ovanpå. (I mitt fall blev det 3 lager med lasagneplattor) Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen cirka 40-45 minuter.

Kommentarer
Postat av: Ullis

Den lasagnen låter väldigt god! :)

2011-02-26 @ 22:51:29
URL: http://vegoinspira.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0