Ajvar och grönsakspaj



Jag var väldigt skeptisk till den här pajen till en början men den är förvånansvärt god!

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
125 g margarin
1/2 dl kallt vatten

Fyllning:
300 g vitkål
1/2 fänkål
1 röd paprika
200 g champinjoner
olja att steka i
salt

1 1/2 dl ajvar relish (jag använder stark)
250 g keso
1 dl riven ost

Ugn 225 grader. Kör vetemjöl, havregryn och margarin i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör ytterligare en liten stund. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Låt pajskalet svalna lite. Skär vitkålen i strimlor, fänkålen i små tärningar, paprikan i bitar samt champinjonerna i skivor. Fräs allt i en stekpanna och salta. Bred ajvar relish i botten av pajskalet, varva sedan grönsaker och keso samt avsluta med riven ost. Grädda tills osten fått färg, ca 15-20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0