Morotspizza



Idag blev det myskväll med hemmagjord pizza. Så gott! Det är kul att variera helgklassikerna lite, detta är ett recept som vi kört med många år och vi fick det från J´s mamma när vi flyttade hemifrån. Det är en annorlunda variant på pizza.

En plåt
Deg:
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g olja eller smält smör
2 dl mjölk

Fyllning:
4 grovt rivna morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
1 lagerblad
1 tsk socker

riven ost
oregano

Ugn 225 grader. Arbeta samman ingredienserna till degen. Baka ut denna på en bakplåtspappertäckt ugnsplåt. Fräs morötter, lök och vitlök cirka fem minuter i en stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och och låt sjuda utan lock ca 15 minuter. Låt svalna lite. Ta ur lagerbladet ur stekpannan. Bred fyllningen över den utbakade degen och strö över ost och oregano. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter eller tills osten fått färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0