Sötpotatispizza

Hemgjord pizza är något som vi äter ganska ofta. Av denna anledning strävar vi efter att åtminstonde variera pizzan emellanåt. J´s syster L tipsade om det här receptet med sötpotatis i degen. Det blev en riktig höjdare, en saftig och smakrik pizzabotten.
1 plåt (2-4 portioner beroende på hur mycket man äter)
Pizzabotten:
1 stor sötpotatis, skalad och skuren i lite större bitar
300 g mjöl (tog hälften dinkel och hälften vete)
2 tsk bakpulver
örtsalt
65 ml vatten
2 msk olivolja
Koka sötpotatisen mjuk i en kvart ungefär. Häll av vattnet och mosa till en smet. Låt svalna. Värm ugnen till 200°C. Blanda sötpotatisen med mjölet, bakpulver och krydda. Häll på vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Baka ut över plåten eller dela degen i två och kavla ut till två runda pizzor. Avsluta med valfri topping. Ovanpå våra pizzor finns färska champinjoner, fetaost, gul paprika, lök, soltorkade tomater, pesto och ost.
Kommentarer
Trackback