Sötpotatispizza



Hemgjord pizza är något som vi äter ganska ofta. Av denna anledning strävar vi efter att åtminstonde variera pizzan emellanåt. J´s syster L tipsade om det här receptet med sötpotatis i degen. Det blev en riktig höjdare, en saftig och smakrik pizzabotten.

1 plåt (2-4 portioner beroende på hur mycket man äter)
Pizzabotten:
1 stor sötpotatis, skalad och skuren i lite större bitar
300 g mjöl (tog hälften dinkel och hälften vete)
2 tsk bakpulver
örtsalt
65 ml vatten
2 msk olivolja

Koka sötpotatisen mjuk i en kvart ungefär. Häll av vattnet och mosa till en smet. Låt svalna. Värm ugnen till 200°C. Blanda sötpotatisen med mjölet, bakpulver och krydda. Häll på vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Baka ut över plåten eller dela degen i två och kavla ut till två runda pizzor. Avsluta med valfri topping. Ovanpå våra pizzor finns färska champinjoner, fetaost, gul paprika, lök, soltorkade tomater, pesto och ost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0