Rabarberkaka med vit choklad
Idag fick jag sådan lust att baka något. Så lagom till J kom hem från jobbet så snodde jag ihop en enkel och urgod rabarberkaka. Receptet hämtade jag hos Kardemummagumman.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
125 g smält margarin
2 stjälkar rabarber
50 g margarin
1/2 dl socker
2 krm malen kanel
70 g hackad vit choklad
Gör så här:
Ugn 180 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl väl i en annan bunke, rör sedan ner i smeten. Blanda ihop och rör i mjölken och det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Skala och skiva rabarbern, stek bitarna mjuka i smör, socker och kanel i en stekpanna. Hacka den vita chokladen grovt och strö över smtetn i formen. Klicka ut rabarberbitarna och spadet från stekpannan på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.