Rabarberkaka med cashewnötter

Otroligt saftig och fräsch rabarberkaka som gjorde succé på fredagsfikat på jobbet i somras!
Ingredienser
1 1/2 dl Arla smör-&rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200-250 g rabarber
1 tsk potatismjöl
1 dl rostade salta cashewnötter
Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör-&rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver.Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Om du använder fryst raberber som jag gjorde så tina den och pressa ur det mesta av vätskan. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Känn med sticka om den är färdig, den ska inte vara kladdig.
Kommentarer
Trackback