Quinoasallad

Så där mellan jobb, träning och socialt umgänge kan det till vardags vara svårt att hinna med att laga mat. Vi gör därmed rätt så ofta sallader i olika former som ju är enkelt och snabbt att slänga ihop och som man kan äta som det är eller tillsammans med något mer proteinrikt. En av våra favoriter är denna quinoasallad som är fräsch och lite crunchy med morötterna och valnötterna.
4 portioner
Sallad:
2 dl quinoa
1 purjolök
1 paket färsk bladspenat
3 morötter
1 ask sockerärtor
8 strimlade soltorkade tomater
1 paprika av valfri färg
50 g grovhackade valnötter
Vinägrett
5 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
3 msk provencalska örter (finns i frysdisken)
salt och peppar
Limesås
3 dl matlagningsyoghurt
1 lime, saften och skalet
salt och peppar
Salladen: Skölj quinoan väl i varmt vatten, koka i dubbel mängd vatten i cirka 10 minuter. Blanda ingredienserna till vinägretten direkt i salladsskålen. Skär grönsakerna i bitar efter eget tycke och lägg i i salladsskålen. Vänd ner spenaten och quinoan. Blanda väl. Limesåsen: Blanda yogurten med saften och skalet av en lime. Salta och peppra efter smak.
Kommentarer
Trackback