Pastarullar med spenat



Vardagsrecept som är så gott. Det här är en variant av den klassiska italienska rätten.

4 portioner
12 lasagneplattor (jag använde fullkorn men man gör som man känner) eller cannelonirör
500 g fryst spenat
2-3 vitlöksklyftor
1 krm riven muskotnöt
150-250 g ricottaost
500 g passerade tomater (1 förpackning)
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
salt
2 krm cayennepeppar
2 dl riven parmesanost

Alternativ 1) Koka upp 2 liter vatten tillsammans med lite salt i en kastrull. Koka lasagneplattorna 2-3 minuter, några i taget. Ta upp och låt rinna av på en skärbräda. Alternativ 2) Använd färdiga cannelonirör.

Tina spenaten och lägg i en stekpanna. Låt fräsa till all vätska kokat in, smaka av med pressad vitlök, salt och muskotnöt. Blanda i ricottaosten. Fördela en klick spenatröra på varje lasagneplatta och rulla ihop till rullar (eller fyll cannelonirören). Lägg i en ugnssäker form. Blanda passerade tomater, vin, salt och cayennepeppar och häll över rullarna. Strö över parmesanosten. Gratinera i 225 grader cirka 15 minuter eller tills osten fått bra färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0