Fylld paprika

Detta är gott och otroligt enkelt och snabbt att göra! Denna rätt är en vardagsklassiker hemma hos oss. Det är i grunden ett viktväktarrecept, dock något modifierat, vilket innebär att det också är väldigt nyttigt.



4 portioner
4 st stora paprikor av valfri färg, delade på längden och urkärnade
olja
8 msk couscous
2 dl varm grönsaksbuljong
1 purjolök
50 g pinjenötter
16 körsbärstomater, delade på fyra delar
2 msk hackad persilja
150 g fetaost, tärnad
salt och peppar
6 soltorkade tomater, skuren i små bitar

Värm ugnen till 200 grader. Lägg paprikorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt och pensla eller spraya på lite olja. Rosta i ugnen cirka 20 minuter. Lägg couscousen i en skål och häll över den varma buljongen. Låt stå och svälla cirka 5 minuter. Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Fräs purjolöken och pinjenötterna några minuter tills de fått lite färg. Rör ner i couscousen och tillsätt resten av ingredienserna. Salta och peppra ordentligt. Fyll paprikorna med couscousblandningen och ställ tillbaka i ugnen cirka 10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0