Morotscouscous med falafel och limesås



Blev så inspirerad när jag såg de underbara färgerna hos morotscouscousen hos Mat såklart så jag slog till med receptet till middag idag tillsammans med falafel och limesås. Falafeln är köpt; brukar göra min egen men hade inte tid för det idag och hade inga kvar i frysen tyvärr. Limesåsen brukar jag även göra till quinoasalladen som jag bloggat om förut. Visst blir man glad av mat med härlig färg! Mättande och fräsh mat. =)

Morotscouscous
4 portioner

2 1/2 dl couscous fullkorn
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
en näve hackad färsk persilja
ca 1-2 msk pressad citron
1/2 msk olja
3 stora morötter
salt och peppar
olja att steka i

Koka upp vatten och buljongtärning och häll den kokande buljongen över couscousen. Lägg på lock och låt svälla ca 5 minuter eller enligt anvisning på paketet. "Lufta" couscousen med gaffel och blanda ner persilja, citron och rapsolja. Skala morötterna och skär dem i fina tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötterna tills de blivit lagom mjuka. Vänd ner morötterna i couscousen och smaka av med salt och peppar.

Limesås
3 dl matlagningsyoghurt
1 lime, saften (efter smak) och skalet
salt och peppar

Blanda yoghurten med saften och skalet av limen. Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0