Tortellinigratäng

Ingredienser 4-6 portioner
Tortellini till ca 4 portioner
1 blomkålshuvud
2 små broccolibuketter
Ostsås:
2 msk smör
2½ msk vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk vitpeppar
1 krm finmalen muskotnöt
1 tsk salt
5 dl riven lagrad prästost
Ugn 225 grader. Koka tortellini till 4 port. Häll av och ställ åt sidan så länge. Skölj och dela blomkål & broccoli i små buketter. Koka upp vatten med lite salt och koka lätt tills de blivit lite mjuka, ca 2-3 min. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Blanda ihop tortellini, broccoli & blomkål i en ugnsform. Smält smöret till ostsåsen i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och vispa ner mjölet till en slät konsistens. Tillbaka på plattan, fyll på med mjölk och koka ihop till en krämig sås. Krydda med vitpeppar, muskot och salt. Låt såsen småkoka på låg värme. Rör ner den rivna osten. Smaka av. Häll ostsåsen över gratängformen. Gratinera ca 20 min.