Medelhavspaj





Ja, jag vet...jag är en sucker för just pajer och gratänger vilket ni lär se mer av framöver. Denna var så god och gör inte misstaget att använda torkad basilika istället för färsk, kommer att förstöra hela upplevelsen. ;)

4 portioner
Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahams- eller dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl (50 g) flytande matfett
1 dl mjölk

Fyllning:
250 g, fryst spenat
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
10-12 marinerade soltorkade tomater
ca 0,5 dl färsk basilika
150-200 g fetaost
2 ägg
2 dl mjölk
1,5 dl riven ost
salt och peppar

Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

Fyllning: Tina spenaten lite. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0