Krämig pastasallad med pesto

Den här pastasalladen gör sig enligt mitt tycke bäst dagen efter och ska serveras kall. J tycker dock att den är bäst lite uppvärmd så att den är ljummen. Oavsett så är den himla enkel att slänga ihop och smakar riktigt bra en varm sommardag. Vill man att den ska smaka ännu bättre så är ett tips att göra hemmagjord pesto. Men jag hade bråttom och valde den enkla vägen genom att köpa färdig pesto. Perfekt lunch efter att ha tvättat och vaxat bilen i två timmar :)





Ingredienser  4-6 portioner
500 g pasta av valfri sort, fussilli eller penne är att föredra 
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 st liten purjolök
2 st röda små paprikor eller en stor 
200 g fetaost
10 soltorkade tomater
salt och peppar
1 burk grön pesto

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil. Blanda ner peston i pastan. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar och skär även de soltorkade tomaterna i större bitar. Blanda pastan med purjolök, paprika, tomat och fetaost. Smaka av med salt och peppar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0