Fröpanerad fisk med ugnsrostade rotfrukter och ärtpesto



Det här är ett av våra favoritrecept. Ärtpeston är så god till rotfrukterna och fröpaneringen. I originalreceptet var det 1,5 dl olja i peston men det blev alldeles för flottigt och så vi skar ner detta till ca 1 dl. Älskar mat med färg, man blir så glad av det!

Annars laddar vi för en två dagars vandringstur med start imorgon, ca 4 mil ska avverkas. Blir mestadels enkel och inte så spännande mat under turen. Vi måste passa på att ge oss ut de två dagar det ska vara uppehåll, regnandet var och varannan dag har gjort att alla våra semesterplaner har legat på is en vecka och istället har vi sett massor av film och teve uppkrypna i soffan. Men det är inte fel det heller, blev bara inte det som vi planerat ;)

Ingredienser  4 portioner
600 g fiskfile (Vi har använt så väl torsk som lax)
1 ägg
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl solrosfrön
olivolja
salt och peppar

Rotfrukter:
4 st palsternackor
4 st morötter
8 st potatisar
salt och peppar
olivolja
timjan

Ärtpesto:
2 dl gröna ärtor
1 dl solrosfrön
1 st liten vitlöksklyfta
0,5 dl parmesanost
1 dl olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över. Strö på salt, peppar och timjan. Rör runt så att allt blandas. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Grovkör alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken 3–4 minuter per sida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0