Laxburgare med limeaioli

Så är vi åter hemkomna från en helgs festival i Tyskland, vi var på Mera Luna i Hildesheim nedanför Hannover. En festival fylld av 24 000 svartrockare och gothare. Helgen har varit alldeles underbar med en hel del alkohol, god mat, shopping, festivalliv, trevligt sällskap och underbar musik. Vilken fantastisk avslutning på semestern! Mindre trevligt var att jag lyckades bita av en del av en tand, jag hade dock tur som fick en akuttid hos tandläkaren imorse och nu är tanden lagad! :)

Här kommer ett burgarrecept som plåster på såren, imorgon är det jobbdags igen!





Burgare  ca 10 st
500 g laxfilé
0,5 gul lök
1 ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
1,5 dl ströbröd
Smör till stekning
Grönsaker till burgaren (sallad, tomat, gurka osv.)
Hamburgerbröd

Limeaioli
1 äggula
1 dl olja (ej olivolja då olivsmaken bryter igenom för mycket, använd hellre en mer neutral olja)
2 msk limesaft
1 vitlöksklyfta
Salt
1 nypa socker

Limeaioli:
Lägg en äggula i en skål och häll i oljan droppvis under kraftig vispning med elvisp. Pressa i cirka 2 matskedar limesaft eller mer om man vill ha mycket syra. Blanda ner finhackad vitlök. Smaka av med salt och en nypa socker.

Burgare:

Skär laxen i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med hackad lök, ägg och matlagningsgrädde. Kör till en fin färs. Salta och peppra. Forma till ca tio burgare och vänd dem i ströbrödet. Stek dem sedan gyllenbruna i smör, 3–4 minuter på varje sida. Skär upp grönsakerna och lägg dem på brödet tillsammans med de nystekta laxburgarna. Servera limeaiolin till. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0